doulapraktijk
PUUR NINA

Begeleiding op maat
Voor, tijdens en na de geboorte van jouw baby

doula

_______

HET DOULA EFFECT:

Vrouwen die continue begeleiding krijgen tijdens hun bevalling hebben volgens onderzoek uit 1993 van de Amerikanen Marshall en Phyllis Klaus en John Kennell:

  • gemiddeld een kortere bevallingsduur
  • vaker een spontane bevalling
  • 34% minder kans op ingrepen als een kunstverlossing
  • 45% minder kans op een keizersnede
  • 50% minder gebruik van bijstimulatie (inleiden)
  • 31% minder behoefte aan pijnbestrijding
  • een grotere mate van tevredenheid over hun bevallingservaring.

Ik hoor je denken: "Doula, waar komt dat woord eigenlijk vandaan?". Het woord Doula komt uit het oud-Grieks en betekent: dienende, wijze vrouw. Ze is een kundige, ervaren vrouw die aanstaande ouders op een niet medische manier ondersteunt tijdens de zwangerschap, de geboorte van hun kind en in de periode erna.

Als Doula ben ik geen vervanging van je partner, verloskundige of ander medisch personeel maar een waardevolle aanvulling op het geboorteteam. Ik begeleid je op de weg naar de geboorte, heb kennis van het geboorteproces en blijf gedurende de gehele geboorte, of dit nu thuis is of in het ziekenhuis, bij je om je te ondersteunen, ongeacht het een natuurlijke of medische bevalling betreft.

De rol van je partner

Je partner en jij, jullie kennen elkaar door en door. De geboorte is voor jullie beiden een emotioneel en gedenkwaardig moment met een grote impact op jullie leven. Als Doula ben ik er ook op gericht de geboorte een verbindende ervaring voor jullie beiden te laten zijn. Mijn ervaring is dat partners de ondersteuning van een doula enorm waarderen en zich gesteund voelen in hun rol. Is je  partner door omstandigheden niet in de gelegenheid bij de bevalling te zijn of mocht je geen partner hebben, dan kun je een familielid, dierbare vriend of vriendin vragen je bij te staan of kan ik als doula die rol voor je vervullen. 

Mijn werkwijze

Rond week 26 van de zwangerschap hebben we een kennismakingsgesprek bij jou (jullie) thuis. Dit is een oriënterend gesprek om te kijken of het tussen ons klikt. Tijdens de kennismaking brengen we je wensen in kaart en geef ik informatie over wat ik als doula voor jou (en je partner) kan betekenen. 

Rond week 30 van de zwangerschap vindt het tweede gesprek (1,5-2 uur) plaats. We nemen de vragen door die je op dat moment hebt en hebben het uitgebreid over je wensen en verwachtingen ten aanzien van je bevalling. Daarnaast geef ik uitleg over alle hormonale en fysieke processen tijdens de geboorte.
Ook krijg je veel praktische tips en oefeningen die je ter voorbereiding van de bevalling kunt gaan doen (ook heel leuk en verbindend om dit samen met je partner te doen).

Rond week 34 vindt het derde en laatste voorbereidende gesprek plaats. Hierin stellen we samen jouw geboorteplan op, nemen we alle laatste vragen door en geef ik je een heerlijke ontspannende zwangerschapsmassage.

Vanaf week 37 van de zwangerschap ben ik 24/7 oproepbaar voor de bevalling. Als de bevalling is begonnen kom ik naar je toe en blijf bij je tot een paar uur na de geboorte.  Tijdens deze hele periode ben ik er onafgebroken voor jou (en je partner), 100%! Ik moedig aan, luister, observeer, bekrachtig, ondersteun, bewaak jullie geboorteplan, geef tips over veranderen van houding, ademhalingstechnieken, maak ik foto's (als de gelegenheid dit toelaat) en ondersteun je (jullie) op alle mogelijke andere manieren. Hiernaast kan ik, als extra optie, een geboorteverslag maken. 

In de kraamtijd kom ik langs op het moment dat jullie hieraan toe zijn. Ik luister dan graag aandachtig naar hoe je de bevalling hebt ervaren en al het overige dat je graag wilt delen. 

Mocht je in de postpartum periode, naast de kraamzorg, behoefte hebben aan extra ondersteuning, zoals een fijne en ontspannende kraammassage, yoni steaming, een luisterend oor, tips over voeding of iets anders, laat het me weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

info@doulapuurnina.com 
Tel: 06-39402930

PUUR NINA is aangesloten bij de NBVD (Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula's)

Regelmatig volg ik workshops, lezingen en trainingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen de geboortezorg.

VOLG PUUR NINA